Arco: gedupeerden getuigen

Door N-VA op 1 maart 2014, over deze onderwerpen: ACW-schandaal

“Met het gezin hebben we er meer dan 20.000 euro ingestoken. Het is een echte schande. Dat het vooral de kleine mensen zijn, de kleine werkmensen die Arco onderschreven hebben, dat zij de dupe worden van zulke praktijken.” 
- Marjan De Neve in Hautekiet (Radio 1), 9 januari 2014

“Heel die tijd lag mijn geld daar te rotten. En nu krijgen we het bericht dat we het wellicht kwijt zijn. Ik heb een neurologische handicap en het bijeenkrijgen van dat geld heeft mij heel veel moeite gekost. Daarvan word ik dus ontzettend kwaad, want ik heb voor dat geld gewerkt, ’s nachts en in het weekend.” 
- Herman

“We kregen advies van een bank die we vertrouwden, we kochten een deelbewijs verbonden aan een vakbond waarin we geloofden. Blijkbaar zijn banken en vakbonden niet te vertrouwen. Ik voel me bedrogen. Ik heb nog een Arcopar-folder teruggevonden met daarin de absolute verzekering dat het een risicoloze manier van sparen was. Ik heb gehuild toen ik dat las.”
- Hilke (47) in Libelle, 18 april 2013

“Ook wij hebben voor 11.000 euro aandelen in Arco-producten. We zijn respectievelijk 76 en 71 jaar. Graag hadden wij een elektrische fiets gekocht. Helaas kan dat niet van ons pensioen. Als we het geld van Arco hadden ... dan kon het wel!”
- Nadia Dhondt, 5 juli 2012

“We zagen de Arcopars als ons appeltje voor de dorst. Bruikbaar als de kinderen zouden verder studeren aan een hogeschool of universiteit. Veiliger dan een belegging in normale aandelen, want aandelen, dat vonden we een te hoog risico. Vandaag zijn ze samen ruim 11.000 euro waard. Ik ben kwaad op de leiding van het ACW. Die drong via Arco aan de tafel van Dexia voortdurend aan op zo hoog mogelijke dividenden en stimuleerde zo de waanzinnige risicocultuur die de laatste jaren het handelsmerk van Dexia werd.”
- Peter De Jaegher, 4 mei 2012 (http://peterdejaegher.wordpress.com, ingekort citaat)

“Het is heel pijnlijk te voelen dat Arcopar, dat een onderdeel van de christelijke ACW-vleugel was, de basis van hun christelijke filosofie verloochende.”
- Lucas De Prins, Gastenboek arcoparactie.be, 23 maart 2013

“Nu de verloren gegane gelden op de rug van de belastingbetaler terugbezorgen aan de gedupeerden vind ik erover. De verantwoordelijken van het casino-roulettespel moeten worden opgespoord en verplicht worden de bedrogenen te vergoeden, ook als het om politiekers gaat die zich zogezegd kunnen wegsteken achter hun parlementaire onschendbaarheid. (…) De verkiezingen van 2014 zouden weleens het definitieve einde kunnen zijn voor de C-partij.”
- Gerard Grosemans, Gastenboek arcoparactie.be, 19 maart 2013

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is