Anneleen Van Bossuyt (38) is sinds 2015 Europees Parlementslid voor de N-VA. Als voorzitster van de commissie Interne markt en Consumentenbescherming is zij een van de belangrijkste vrouwen in het Europees Parlement. Anneleen is geboren en getogen in Gent, doorliep er haar studies en werkte als assistente voor de Gentse universiteit.

Klaar voor verandering

Elke Sleurs benaderde Van Bossuyt om zo de impasse over de lijstvorming bij N-VA Gent te doorbreken. “Onze kaarten in Gent liggen goed. Na dertig jaar paars zijn veel Gentenaars klaar voor verandering. Een personenkwestie mag daar niet van afleiden. Gent heeft een nieuwe wind nodig, en Anneleen kan dat belichamen”, aldus Sleurs.

Veilig thuis in een welvarend Gent

De inhoudelijke speerpunten van de N-VA in Gent blijven dezelfde. “We willen een bereikbaar Gent, waar je je huis kan achterlaten zonder vrees dat het gekraakt wordt. Een Gent waar iedereen zich thuis voelt, met duidelijke rechten én plichten. Waar op school Nederlands de taal is van alle kindjes. We willen een Gent dat haar ondernemers steunt in plaats van hen in de steek te laten. Maar bovenal willen we een andere cultuur in het stadhuis: weg de affairtjes, de ‘ons-ken-ons-sfeer’, de vriendjespolitiek”, besluit Van Bossuyt.