Anneleen Van Bossuyt nieuwe voorzitter EU-commissie Interne markt en consumentenbescherming

Anneleen Van Bossuyt

Europarlementslid Anneleen Van Bossuyt is officieel verkozen tot voorzitter van de belangrijke commissie Interne markt en consumentenbescherming (IMCO) in het Europees Parlement. Daarmee wordt zij meteen de jongste vrouwelijke commissievoorzitter ooit. “De interne markt is de hoeksteen van de Europese samenwerking”, reageert Van Bossuyt. “Ik ben dan ook erg vereerd om deze sleutelpositie te mogen innemen.”

“Als commissievoorzitter wil ik het heft in handen nemen om de Europese interne markt verder uit te bouwen en voor een betere bescherming van de consument te zorgen”, verklaart Van Bossuyt. “Bovendien moeten we sterker inzetten op de kansen die de digitale interne markt ons biedt.”

Vlaamse belangen verdedigen

Van Bossuyt wil alle leden van de IMCO-commissie bij het beleid betrekken en de belangen van de commissie binnen en buiten het Europees Parlement verdedigen. “Als commissievoorzitter word ik ook nauw betrokken bij de brexitonderhandelingen, wat me de mogelijkheid geeft om een duidelijke Vlaamse stem te laten horen. Jaarlijks exporteert Vlaanderen voor 27 miljard euro naar het Verenigd Koninkrijk, dat daarmee onze vierde belangrijkste handelspartner is. We hebben dus nood aan een evenwichtige brexitdeal, die de betrokken jobs zoveel mogelijk in Vlaanderen houdt”, besluit de kersverse EU-commissievoorzitter.

Meer over Anneleen Van Bossuyt lees je hier en hier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is