Al 144 zomerscholen, Ben Weyts verlengt oproep wegens succes

Kinderen

Duizenden leerlingen zullen in juli en augustus een leertraject op maat kunnen volgen, gekoppeld aan sport, spel en cultuur. Er hebben zich al 144 zomerscholen – goed voor in totaal 734 zomerklassen – aangemeld in de eerste ronde van een projectoproep uitgeschreven door de Vlaamse Regering. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts reageert opgetogen. “De zomerscholen kunnen vermijden dat leerlingen met een achterstand moeten beginnen aan het volgend schooljaar.”

Een maand geleden lanceerde de Vlaamse Regering een open oproep om in juli of augustus zomerscholen te organiseren. In zo’n zomerschool wordt gedurende minstens 10 dagen een leertraject op maat gekoppeld aan sport, spel en cultuur. 

Al 144 zomerscholen

Intussen meldden zich al 144 zomerscholen aan, goed voor in totaal 734 zomerklassen. Ongeveer 55 procent van de aanvragen is gericht op het basisonderwijs, ongeveer 24 procent op het secundair onderwijs en zo’n 20 procent heeft een aanbod voor de twee onderwijsniveaus samen. De meerderheid van de zomerscholen zou doorgaan in de maand augustus.

Verlengd wegens succes

De oproep voor zomerscholen wordt nu verlengd wegens succes. Scholen, lokale besturen en andere initiatiefnemers krijgen vanaf 10 juni tot 7 juli een nieuwe kans om een projectaanvraag in te dienen. De voorwaarden blijven dezelfde. 

Jongeren motiveren en stimuleren

“De zomerscholen helpen om jongeren gemotiveerd en gestimuleerd te houden. Met genoeg sport, spel en cultuur koppelen we het nuttige aan het aangename”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “We zijn al heel blij met de eerste respons. Er wordt al maanden enorm veel gevraagd van de scholen en de lokale besturen. Eigenlijk hebben ze een beetje rust in de zomer meer dan verdiend. Toch tonen ze nog maar eens engagement door ook in juli en augustus projecten op te zetten voor de meest kwetsbare leerlingen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is