5G: een voorbeeld van Brussels immobilisme

Door Cieltje Van Achter op 19 februari 2020, over deze onderwerpen: Innovatie, Technologie, Wonen en werken in Brussel

Terwijl andere grootsteden al volop inzetten op het 5G-netwerk, blijft de Brusselse regering wachten op Godot. “Dat is niet alleen spijtig, maar ook nefast voor onze economie, de Brusselaar en iedereen die van Brussel een moderne stad wil maken. Brussel dreigt op die manier ingehaald te worden door de realiteit”, merkt Cieltje Van Achter op na het debat over 5G in het Brussels Parlement.

Nog geen beslissing genomen

Minister Clerfayt bevestigt dat de Brusselse regering nog geen enkele beslissing heeft genomen op vlak van de uitrol van 5G in Brussel en dat we in de fase van de ‘voorbereiding’ zitten. Zo zijn verscheidene administraties nog steeds bezig met studiewerk. Minister van Leefmilieu Maron kondigde reeds in oktober een impactstudie met betrekking tot de radiofrequentie aan, maar tot op heden heeft het parlement nog steeds geen enkele studie gezien.  

Geen vooruitgang op korte termijn

“Binnen de Brusselse regering wordt er koud en warm geblazen: zo wil minister Clerfayt Brussel promoten als pilootstad voor 5G en de technologie al in een beperkte zone uittesten, maar anderzijds schuilt ook hij zich achter het regeerakkoord dat onmogelijke voorwaarden oplegt. Niets wijst er op dat de Brusselse regering op korte termijn daadwerkelijk vooruitgang wil boeken”, besluit Van Achter.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is