28.000 jobs in gevaar bij no-deal-brexit

Door Geert Bourgeois op 23 augustus 2018, over deze onderwerpen: Europees beleid, Brexit, Europees Parlement, Europese Commissie, Europese handel
Brexit

“Een brexit zonder akkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zou een rampscenario zijn.” Vlaams minister-president Geert Bourgeois hoopt dat de Britten alsnog hun gezond verstand laten horen. “Vlaanderen kan tot 28.000 jobs verliezen bij een ‘no-deal-brexit’. Heel veel sectoren zouden zich zorgen moeten maken”, zegt Geert Bourgeois.

Voorbereiden op elk scenario

De minister-president stelt alles in het werk om de Vlaamse bedrijven intensief voor te bereiden op elk mogelijk scenario. “Bedrijven voeren nu ongehinderd uit. In de toekomst zal elke vrachtwagen en elk schip gecontroleerd moeten worden. Veel bedrijven zijn nog onvoldoende bewust van de rompslomp die hen mogelijk wacht.”

Een goed akkoord

Toch geeft minister-president Bourgeois de hoop niet op. “Ik zie meer en meer stemmen opgaan in het Verenigd Koninkrijk die ervoor pleiten om tot een goed akkoord te komen en zelfs de zaken terug te schroeven. De meerderheid van 52 procent die voor de brexit heeft gestemd, was dan ook erg precair”, besluit Geert Bourgeois.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is