Edwin Ysebaert interviewt N-VA-ministers in ‘Mensenmaat’

Door N-VA op 4 november 2016, over deze onderwerpen: N-VA
mensenmaat

Oud-VRT-journalist Edwin Ysebaert interviewde de negen N-VA-ministers in de Vlaamse en de federale regering. Het resultaat kan je bekijken en beluisteren op www.mensenmaat.be.

“Het idee voor ‘Mensenmaat’ is gegroeid tijdens de aflevering van ‘Gelukzoekers’ op Radio 2 waarin ik Bart De Wever heb geïnterviewd”, zegt Ysebaert. “Ik vind dat men veel N-VA-politici voorstelt als van teflon en beton. Beredeneerd, maar emotioneel wat afstandelijk. Wel, ik geloof dat niet. In ‘Gelukzoekers’  ben ik op zoek gegaan naar de mens achter het imago en bij Bart is dat ook goed gelukt.”

‘Immersive storytelling’

Als volkspartij wil de N-VA zoveel mogelijk Vlamingen aanspreken, ook de mensen die niet dagelijks met de politiek bezig zijn. Voor ‘Mensenmaat’ stortte Ysebaert zich daarom op de techniek van de ‘immersive storytelling’. Dat is een webformat voor interviews waarbij klank en beeld met doorklikmogelijkheden worden aangevuld. “Het is een uitgelezen manier om te tonen dat politici mensen zijn als een ander en toch de link te leggen met wat ze doen als beleidsmaker. Ik laat hen op een persoonlijke manier vertellen over hun achtergrond en over wat hen drijft”, besluit Ysebaert.

Ook als podcast

Je kunt de interviews ook als podcast downloaden en beluisteren waar en wanneer je maar wil. Sla http://www.n-va.be/feed/podcasts op in je podcastontvanger of zoek Nieuw-Vlaamse Alliantie in de iTunes Store en mis geen enkel interview.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is