De Verandering Werkt. Ook op vlak van Veiligheid en Asiel en Migratie

Meer dan twee jaar na de verkiezingen maakt de N-VA een tussenstand op. Op 25 mei 2014 koos de Vlaming massaal voor ‘Verandering voor Vooruitgang’. Met de legislatuur meer dan half verstreken kijken we of er Verandering en Vooruitgang werd gerealiseerd.

Investeren in veiligheid

Jan Jambon

Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid

De verandering werkt
Jarenlang je veiligheid zo verwaarlozen doe je helaas niet ongestraft. Het lakse beleid van vorige regeringen maakte van België de ideale uitvalsbasis voor terroristen. Tegelijk telt geen enkel ander land in Europa zoveel Syriëstrijders.

Met de N-VA in de regering wordt er eindelijk weer geïnvesteerd in veiligheid. In technologie, zoals een nationaal cameraschild en de uitwisseling van passagiersgegevens. Maar ook in mensen, voor meer blauw op straat.

Die investeringen komen niets te vroeg. Want structurele maatregelen zorgen voor een veiligere samenleving.

Weinig tijd? Bekijk hieronder de korte versie (3:31) van het filmpje met Jan Jambon. Meer weten? Bekijk dan hier de integrale versie (8:27).

Een correct maar krachtig terugkeerbeleid

Theo Francken

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie

De vele gewelddadige conflicten in het Midden-Oosten brachten de grootste migratiestroom sinds de Tweede Wereldoorlog op gang. Met een streng maar rechtvaardig asiel- en migratiebeleid is Theo Francken erin geslaagd om die enorme vluchtelingencrisis te bezweren.

De verandering werkt
Daarbij maakt hij komaf met de valse oplossingen uit het verleden. In de plaats kwamen er ontradingscampagnes, een tijdelijk vluchtelingenstatuut, een nieuwkomersverklaring. Met als onmisbaar sluitstuk: een correct maar krachtig terugkeerbeleid, dat focust op criminele illegalen en alle records doet sneuvelen.

 

Weinig tijd? Bekijk hieronder de korte versie (3:36) van het filmpje met Theo Francken. Meer weten? Bekijk dan hier de integrale versie (6:37).

Meer jobs en hogere lonen

De cijfers en prognoses van onafhankelijke instanties bewijzen dat de Verandering Werkt! We gaan er op alle vlakken weer op vooruit. Er zijn meer jobs, meer bedrijven, hogere lonen, zekere pensioenen en ondernemers hebben weer meer vertrouwen.

Hier ontdek je hoe vier Vlamingen de Verandering ervaren en krijg je een overzicht van de cijfers.

De Verandering Werkt. Met Vlaanderen op kop.

Op 25 mei 2014 koos de Vlaming massaal voor ‘Verandering voor Vooruitgang’. Daarom zetten we ons in de Vlaamse Regering iedere dag in voor veranderingen die een wezenlijk verschil betekenen voor u. Of het nu gaat over onderwijs, sociaal beleid, vlot verkeer of economie: de N-VA-ministers hebben al heel wat verwezenlijkt. De Verandering Werkt! Met Vlaanderen op kop. Ontdek het hier.