Uitstap naar Lier

14 september 2019 - 09:00 tot 19:00
  • 9u00 afspraak aan de Pit met vertrek richting Lier voorzien om 9u15 (u kan zelf rijden of meerijden met één van de bestuursleden)
  • 10u00 historische stadwandeling met een bezoek aan de Zimmertoren, kennis making met de Jubelklok, de Wonderklok en de Astronomische Studio
  • 12u30 samen lunchen in het Elzenhof
  • 14u00 ontvangst op het Stadhuis van Lier door de burgemeester
  • 15u00 boottocht met oude palingschuiten over de Binnennete
  • 17u00 terugkeer naar Buggenhout

Kostprijs van deze uitstap bedraagt € 35. Wij hopen u te mogen verwelkomen. Breng gerust familie en vrienden mee. Het belooft een leerrijke maar vooral ontspannende en gezellige dag te worden. 
Deelname kan na inschrijving via email naar Jonas.Desmedt [at] n-va.be

Lierse kant, Liers bier, Liers vlaaike, Lier aan de Nete, en zo veel meer gaan we ontdekken op zaterdag 14 september. Kom mee, het wordt een onvergetelijke ervaring voor ogen, oren en tong. Wanneer je al mee op uitstap ging met N-VA Buggenhout naar Brussel, Gent en Ieper, weet dat het altijd uitstapjes zijn die alles bieden: ontspanning met een vleugje geschiedenis, een culinaire toets en volop ambiance (maar ingetogen waar nodig). 

Wat mag je verwachten?
Absolute aanraders voor een geslaagd rondje Lier zijn de twee UNESCO Werelderfgoedsites, het Begijnhof en het Belfort, de Zimmertoren en de Sint-Gummaruskerk.

Het 13de-eeuws Begijnhof (1258) is als een ommuurd dorpje midden in de stad. Het is zalig om te kuieren in de middeleeuwse straatjes, verspreid rond de Sint-Margaritakerk.

In het nieuwe stadsmuseum Lier staan Lier en de Lierenaars centraal. Het verbindt vroeger met nu en brengt grote geschiedenissen met persoonlijke verhalen.
Lierse kant en parelwerk kan je bewonderen in de voormalige kapel van het Sint-Barbara en Sint-Beatrixgodshuis.
Je vindt in Lier ook het huis van kunstschilder Oscar Van Rompay.
In het Zimmermuseum neemt de expo over tijd en ruimte je mee vanaf de bigbang en de geboorte van het heelal.

Lier wordt gekenmerkt door 3 torens:
In 1369 wordt de belforttoren opgetrokken als trotse symbool van de onafhankelijkheid van de stad. Samen met het aanpalend stadhuis uit 1740 domineert de toren de Grote Markt.
De Sint-Gummaruskerk is een collegiale kerk in Brabantse hooggotiek. De bouw startte in 1378 en duurde ongeveer 200 jaar.
De Zimmertoren met de wonderbaarlijke Jubelklok is het bekendste stadsgezicht. De oorspronkelijke 14de-eeuwse Corneliustoren, omgebouwd tot Zimmertoren in 1930, is samen met het Zimmermuseum gewijd aan het levenswerk van Louis Zimmer. 

Je vindt al deze informatie terug op visitlier.be