Neem samen met N-VA Stad Antwerpen deel aan de Pride 2017

12 augustus 2017 - 14:00

Traditiegetrouw vindt in Antwerpen de 'Antwerp Pride' plaats in augustus. Dit jaar al voor de 10e keer. Met trots kunnen we dit het grootste holebi-evenement in Vlaanderen noemen! En het wordt een heuse feesteditie vol culturele en ludieke evenementen die holebi’s en hun vrienden samenbrengen in Antwerpen.

Het college van Burgemeester en Schepenen ondersteunt ook dit jaar de Antwerp Pride. Antwerpen positief en gayfriendly in de kijker zetten van de nationale en internationale gemeenschap is het doel.

Daarom is er zaterdag 12 augustus een grootse parade langs de Scheldekaaien. En net als vorig jaar neemt N-VA deel met enkele gocarts. Sportievelingen die onze wagens mee in beweging willen zetten zijn welkom en kunnen zich aanmelden via martijn.vanesbroeck [at] n-va.be

Ook de andere politieke partijen zullen in de parade aanwezig zijn en de media besteden hier ruim aandacht aan. Als grootste politieke familie in Antwerpen willen we ook dit jaar ruim aanwezig zijn in de parade. Bent u in het land en heeft u zin om zich bij onze delegatie aan te sluiten dan heten wij U van harte welkom.

Voor N-VA Antwerpen is de Antwerp Pride dus een mooie kans om aan Vlaanderen en de wereld te tonen hoeveel belang wij aan dit thema hechten. En tegelijk te benadrukken dat we de vervolging en discriminatie van holebi's waar dan ook in de wereld onaanvaardbaar vinden. Na de recente gebeurtenissen in binnen- en buitenland zijn vele holebi's bezorgd of bang. Deze parade is de kans bij uitstek om te laten zien dat zij op ons kunnen rekenen. Sluit U daarom op 12 augustus aan bij onze delegatie en toon hoe warm Antwerpen en Vlaanderen zijn.

We zien u graag op 12 augustus, verzamelen vanaf 13:00 u op de Vlaamse Kaai tussen de Scheldestraat en de Waterpoort. Start van de parade om 14:00 u. Wie de gocarts mee wil helpen versieren graag tegen 11:00 u op de Ledeganckkaai ter hoogte van de Bank van Breda.

Meer info: Martijn Van Esbroeck, gemeenteraadslid Stad Antwerpen 0476 30 15 42 - martijn.vanesbroeck [at] stad.antwerpen.be

Adres: 

11:00 u Optuigen gocarts - Ledeganckkaai-Bank van Breda

14:00 u Start parade: verzamelen op de Vlaamse Kaai tussen de Scheldestraat en de Waterpoort (vanaf 13:00 u)