LUCKAS VANDER TAELEN SPREEKT OP UITNODIGING VAN N-VA ZOERSEL.

5 mei 2017 - 20:00

Duizendpoot Luckas Vander Taelen (1958) is historicus zanger, politicus voor Groen!, reportagemaker, schrijver en acteur. Een rode draad in zijn doen en laten: hij schuwt de controverse niet. Zo neemt hij scherpe, maar boeiende standpunten in tegenover de toenemende diversiteit in de hoofdstad.
Vander Taelen zetelde voor de groenen in het Europees Parlement,was voor drie jaar schepen in Vorst   had hij een zitje het in Vlaams Parlement.
Na zijn politieke loopbaan werd Luckas een vooraanstaand opiniemaker, ondermeer als columnist bij De Tijd en deredactie.be.
Na de terreuraanslagen in Parijs, Brussel en Zaventem in 2015 en 2016 schreef hij 'De grote verwarring' of 'Hoe reageren op het Islamitisch fundamentalisme?' (2016) In dit boek ontleedt hij de voorgeschiedenis en ook de fouten van vooral linkse intellectuelen en politici die de multiculturaliteit tot enige norm hebben verheven.
In deze lezing behandelt hij dit thema. Zijn ervaringen als acteur,   journalist, politicus maken van Luckas Vander Taelen een bevlogen spreker

(toegangsprijs: 5 euro)

Adres: 

Lindedreef 16,

2980 Halle-Zoersel