Lezing 'Ontwapend': Koen Metsu & Julien De Wit

17 mei 2021 - 20:00

De aanslagen van 22 maart 2016 zetten ons land in rep en roer. Het was een stresstest voor ons veiligheidsapparaat. Vandaag lijkt de dreiging geweken, maar niets is minder waar.

Nieuwe islam- terreur, de opmars van radicaal links en rechts, nucleair terrorisme, bio-terreur en cyber- terrorisme maar ook georganiseerde misdaad blijven een groot gevaar.

In een meeslepende, interactieve lezing over ‘ONTWAPEND’ gaan de auteurs dieper in op de inhoud van het boek. U krijgt een unieke blik in de coulissen van de Wetstraat en achter de schermen bij de veiligheidsdiensten.

Samen met zijn co-auteur Julien De Wit houdt Metsu het veiligheidsapparaat van ons land tegen het licht. Samen onderzoeken ze de Staatsveiligheid, Justitie, Europol en Defensie. Ze brengen in kaart hoe die diensten omgaan met islamterreur en -radicalisering, nucleair terrorisme, bioterreur en cyberterrorisme. Ze staan ook stil bij de slachtofferopvang en -opvolging na terreurdaden.  Onder meer vanuit zijn ervaring in de tijdelijke commissie Terreurbestrijding, biedt Metsu telkens concrete beleidsvoorstellen voor de nabije toekomst.

N-VA Harelbeke, Kortrijk, Kuurne en Zwevegem nodigen u uit op een online webinar op 17 mei om 20.00 uur. Inschrijven kan tot en met 16 mei via een mailtje naar harelbeke [at] n-va.be. Na inschrijving ontvangt u op maandag 17 mei een mail met de nodige informatie en de link voor deelname.

Adres: 

Online