Gordelfestival 2019

1 september 2019

Gordelaars kunnen op zondag 1 september tijdens de 7de editie van het Gordelfestival opnieuw individueel de klassieke lus rond Brussel fietsen. Het sportieve familie-evenement dat de aandacht vestigt op het Vlaamse en Groene karakter van de Rand krijgt dit jaar ook een extra rijke culturele dimensie, met veel aandacht voor de Vlaamse Meester Pieter Bruegel de Oude. Vlaamse Randgemeente Dilbeek staat centraal als focusgemeente, Provinciedomein Huizingen blijft het Gordeltrefpunt. “Dit is niet zomaar een massa-evenement: het is een kans om kennis te maken met het Groene en Vlaamse karakter van de Rand”, zegt minister Ben Weyts.

De oude succesrecepten van De Gordel worden de laatste jaren in ere hersteld. Zo werd de Gordelklassieker – een fietstocht van 100 km door de 19 gemeenten rond Brussel – teruggehaald. De Gordelklassieker wordt gereden in professionele begeleide pelotons. Veel Gordelaars willen de lus rond de hoofdstad echter ook graag individueel afleggen. Daarom grijpt de organisatie nu terug naar een andere populair recept uit het verleden: de Gordel rond Brussel. Onder de naam “Omloop de Groene Gordel” zal je individueel door de Vlaamse Rand rond Brussel kunnen fietsen (100 km), met de optie om nog een extra lus te maken doorheen het Pajottenland (140 km). Start en aankomst liggen in Dilbeek. Onderweg zijn er 4 bevoorradingsposten aan gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’ (in Wezembeek-Oppem, Sint-Genesius-Rode, Wemmel en Drogenbos).

Met tal van (rand)activiteiten, verrassingen en bezienswaardigheden is een dagje Gordelfestival gegarandeerd genieten voor het hele gezin. Warm aanbevolen!

Alle info op www.gordelfestival.be.