Een Rondje Bloemenveld

30 september 2017 - 14:00

Aan alle erfgoedliefhebbers en wandelaars,

Aan het begin van de herfst willen we met N-VA Wilrijk onze wandelschoenen nog eens aantrekken. Op zaterdag 30 september wandelen we door wijk Bloemenveld, in samenwerking met de Kring voor Heemkunde Wilrica.

De omgeving van dienstencentrum Romanza en woonzorgcentrum Bloemenveld was een eeuw geleden een agrarisch gebied, hoofdzakelijk bewoond door bloemenkwekers. Een deel van de buurt is nu ingekleurd als parkgebied en bij velen niet of weinig bekend.

Tijdens een wandeling van ongeveer twee uur (4km) door dit stukje “groen” Wilrijk vertellen buurtbewoner Jean Knops en Gilbert Van Nuffel van de Kring voor Heemkunde Wilrica, u anekdotes en wetenswaardigheden over Bloemenveld. Over de molens, de Slijkhoek, de verdwenen Wilsonwijk (“Negerdorp”), de Struisbeek, de spoorweg, enz….

Omdat een deel van de tocht over niet-verharde wegen gaat is stevig schoeisel aanbevolen.

De wandeling start om 14u. aan het pleintje voor de kerk van Sint-Bavo, Sint-Bavostraat 18. Achteraf bakken we pannenkoeken in het zaaltje van café De Nieuwe Kroon en kan er nagepraat worden met een drankje. De hele familie, jong en iets ouder, is welkom!
Kostprijs voor de begeleide wandeling met een pannenkoek en een drankje bedraagt 5 euro per persoon. Wandel je graag mee? Stuur dan een e-mail naar wilrijk [at] n-va.be, dan bezorgen we jou de betalingsgegevens. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Met vriendelijke groeten,
Sanne Descamps, voorzitter N-VA Wilrijk
Kristof Bossuyt, voorzitter districtscollege Wilrijk

Adres: 

Sint-Bavostraat 18, 2610 Wilrijk