De Gordel 2020

31 augustus 2020 tot 6 september 2020

De Covid-19-crisis dwingt de organisatie van het Gordelfestival om het concept van het jaarlijkse evenement aan te passen. De focus zal dit jaar niet liggen op één dag, maar wel op een hele week bewegen in de Vlaamse Rand. Van maandag 31 augustus tot en met zondag 6 september zullen er fiets- en wandeltochten bewegwijzerd worden zodat eenieder de Vlaamse Rand kan verkennen in de eigen persoonlijke bubbel.

“We laten de Gordel niet los, ook niet in het jaar van corona”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. “Het is dit jaar niet mogelijk om tienduizenden Vlamingen op dezelfde dag naar de Vlaamse Rand te lokken. Toch blijven we mensen uitnodigen om onze mooie, groene en Vlaamse streek te komen verkennen. Ook al moet het dan gespreid in tijd en in beperktere kring: fietsen zullen we!”

De Gordel 100 km Challenge

De klassieke lus van 100 km door de Vlaamse Rand, steekt dit jaar in een digitaal jasje met een Strava-challenge. U vindt alle informatie voor die challenge hier.

Wandel- en fietstochten

Voor wie de 100 km in één tocht fietsen te hoog gegrepen is, worden er verspreid over de Vlaamse Rand ook 3 kortere, familietochten gedurende één week bewegwijzerd. In de regio van zowel Provinciedomein Huizingen, Vilvoorde als Overijse zijn er tochten van 30 km voorzien, die u bovendien gedurende een hele week verspreid kan afwerken om zo ook deel te nemen aan de 100 km Challenge. 

Wandelt u liever? Vanuit het Provinciedomein in Huizingen (parking), Vilvoorde (Domein Drie Fonteinen) en Overijse (bezoekerscentrum Dru!f) vertrekken er ook telkens 3 uitgepijlde wandeltochten van ongeveer 8 km.

Namiddagprogramma op zondag

Op zondag 6 september volgt er tot slot nog een leuk digitaal alternatief op de animatie die jaarlijks deel uitmaakt van het Gordelfestival.

Alle info op www.gordelfestival.be.

 

Verwant nieuws

Door Ben Weyts op 25 augustus 2020, over deze onderwerpen: De Gordel

Het jaarlijkse Gordelfestival meet zich dit jaar een alternatief jasje aan. In plaats van één groot evenement mikt de Gordel 2020 tussen 31 augustus en 6 september op een hele week bewegen in de Vlaamse Rand. “We laten de Gordel niet los, ook niet in tijden van corona”, zegt Vlaams minister van …