Boekvoorstelling Onvoltooid Vlaanderen

3 mei 2017 - 19:30

In Onvoltooid Vlaanderen. Van taalstrijd tot natievorming. schetst ADVN-onderzoeker Frank Seberechts de geschiedenis van de Vlaamse natievorming. Van Hendrik Conscience en Jan Frans Willems over Frans Van Cauwelaert en Hugo Schiltz tot Nelly Maes en Bart De Wever. Hij brengt het moeizame maar succesvolle verhaal van de Vlaamse beweging om de Nederlandstaligen hun rechtmatige plaats te geven in België, eerst als taalgroep, later als volk met een eigen deelstaat.

In samenwerking met uitgeverij Vrijdag en het ADVN nodigen wij jou graag uit voor de boekvoorstelling van Onvoltooid Vlaanderen. Van taalstrijd tot natievorming. De boekvoorstelling vindt plaats op woensdag 3 mei 2017 om 19.30 uur in Antwerpen (KULeuven Campus Sint-Andries Antwerpen).

Programma:

  • Verwelkoming - prof. dr. Dirk Rochtus, voorzitter ADVN
  • Inleiding Onvoltooidheid is het lot van de natie - dr. Vincent Scheltiens, Centrum voor Politieke Geschiedenis UA
  • Voorstelling Onvoltooid Vlaanderen - Jan De Meulemeester (VTM) in gesprek met auteur Frank Seberechts en Bart De Wever
  • Receptie

Graag vooraf inschrijven op info [at] uitgeverijvrijdag.be

Kan je er helaas niet bij zijn op 3 mei? De N-VA organiseert vanaf eind mei nog volgende boeklezingen met auteur Frank Seberechts, telkens om 20 uur: