43e aperitiefgesprek met Walter Damen

10 september 2017 - 11:00 tot 13:00

“Zonder Assisen zullen veel meer onschuldigen de gevangenis ingaan.”

Zo sprak topadvocaat Walter Damen een jaar geleden. Ondertussen werd de Assisenprocedure in het kader van de zogenaamde Pot Pourri II-wet grondig hervormd. Onder andere hierover laat topadvocaat Walter Damen zijn licht schijnen.

Islamterreur - of terreur die misbruik maakt van de islam - zal ongetwijfeld eveneens gesprekonderwerp zijn. Ziet hij de oorzaken van deze terreur? Hoe bestraffen? Hoe uitroeien?

Walter weet ook een en ander te vertellen over de wedergeboorte van Beerschot. Als één van de stichters en lid van de raad van bestuur is hij medeverantwoordelijk dat het nieuwe Beerschot Wilrijk vanuit Provinciale na 4 titels op rij is opgeklommen naar reeks 1B (vroegere 2e nationale).

 

Walter Damen studeerde rechten aan Ufsia en de Universiteit Leuven en behaalde nog bijkomende certificaten in gerechtelijke geneeskunde, bemiddelen bij conflicten en jeugdrecht. Hij begon zijn stage aan de Brusselse balie in 1996 maar keerde na 1 jaar terug naar zijn thuisbasis Antwerpen. De volgende twee jaren vervolledigde hij zijn stage bij het advocatenkantoor Peeters & Partners, alwaar hij een brede opleiding genoot o.a. in familierecht, huurrecht, handels en economisch recht en verkeersrecht.

In 1999 startte hij zijn eigen kantoor en specialiseerde hij zich meer en meer in het strafrecht. Inmiddels bouwde hij een succesvol kantoor uit, waarbinnen ook specialisering in andere rechtsgebieden dan strafrecht bereikt kon worden.
Naast zijn werk als advocaat, heeft Walter Damen als co-auteur reeds verschillende boeken uitgebracht.

Walter Damen is houder van het getuigschrift ‘bijzondere opleiding cassatieprocedure in strafzaken’. Dit betekent dat hij gemachtigd is om voor het Hof van Cassatie op te treden in strafzaken.

 

Adres: 

Kasteel van Brasschaat