Toerisme en onroerend erfgoed

Vlaanderen heeft heel wat toeristische troeven. Zo zijn er de grote trekpleisters zoals de Vlaamse kust, de Vlaamse kunststeden en de groene regio’s. Tegelijk kunnen we Vlaanderen promoten met onze mode en design, fietsen en wielrennen, kunsten en erfgoed en de Vlaamse eet-, drink- en tafelcultuur.

En we hebben nog meer te bieden. We behoren nu al tot de wereldtop voor de organisatie van congressen. Dankzij onze centrale ligging, de verschillende internationale instellingen en de uitgebreide infrastructuur. 

Toerisme is enorm belangrijk voor onze  welvaart en tewerkstelling. De inkomsten vertegenwoordigen nu al 5 procent van ons Bbp Het bruto binnenlands product (bbp) omvat de totale productie van goederen en diensten binnen een land, zowel van bedrijven als van de overheid. De term wordt meestal gebruikt als maatstaf voor de welvaart van een land. Vandaar dat de N-VA de evolutie van het Belgische bbp nauw in de gaten houdt. Dat de Belgische staatsschuld al jaren flirt met de grens van 100 procent van het bbp en die zelfs regelmatig overschrijdt, vindt de N-VA zorgwekkend. Het legt immers een zware hypotheek op onze welvaart. bbp. Daarmee is toerisme, na de bouw, onze belangrijkste industrie. 

 

Toerisme en onroerend erfgoed

Onderwerpen

Toerisme

Vlaanderen heeft heel wat toeristische troeven.  Voor de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog is er bijvoorbeeld sterk …

Onroerend erfgoed

We vinden het belangrijk dat we blijven zorgen voor ons onroerend erfgoed en het zo goed mogelijk bewaren voor de …

Vakantie

Vakantie is een recht voor iedereen. Elk jaar brengt Toerisme Vlaanderen daarom sociaal voelende ondernemers, kansarme …