Theo Francken in De Zevende Dag: “Nultolerantie voor criminele asielzoekers”

Door Theo Francken op 17 januari 2016, over deze onderwerpen: Migratie, Asiel

“Niet alle asielzoekers zijn criminelen, maar er zijn rotte appels. En om de mand te beschermen, moeten die rotte appels eruit.” Dat zei staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken in De Zevende Dag. Wie zich misdraagt, kan nu al uitgesloten worden van de asielprocedure of zijn erkenning als Vluchteling Een persoon die zijn land van herkomst heeft verlaten omdat zijn leven of persoonlijke veiligheid in gevaar is. De juridische definitie van een vluchteling volgens de Conventie van Genève vind je hier. vluchteling verliezen. “Ik pleit voor een nultolerantie voor elke vorm van aantasting van de integriteit”, stelt Francken. “Anders gaat het echt uit de hand lopen.”

De staatssecretaris vertelde dat België nu al het maximaal mogelijke doet binnen het Europese kader. Maar hij wil nog verder gaan: “Gevangenissen puilen uit van de illegalen. Deze groep terugsturen is prioritair. Deze regering wil dat iemand maar vervroegd kan vrijkomen, als die instemt met een terugkeer naar het thuisland. In Nederland bestaat dit al en sprinten ze het vliegtuig op.”

Een Europese taks om de kostprijs voor de opvang van vluchtelingen te kunnen betalen, zoals Duitsland voorstelt, is volgens staatssecretaris Francken dan weer geen goed idee.

Bekijk hier het volledige interview met Theo Francken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is