Anneleen Van Bossuyt kandidaat-voorzitter EU-commissie Interne markt en consumentenbescherming

Door Anneleen Van Bossuyt op 14 juni 2017, over deze onderwerpen: Europees beleid, Europees Parlement, Europese Commissie
Anneleen Van Bossuyt

De ECR De N-VA is lid van de Europese Conservatieven en Hervormers (ECR, European Conservatives and Reformists), een conservatieve, eurorealistische fractie in het Europees Parlement. De N-VA deelt hun realistische kijk op het Europese project en pleit eveneens voor een correcte en doorgedreven toepassing van het subsidiariteitsbeginsel. Zo moeten we ons durven afvragen of we bepaalde Europese initiatieven niet beter overlaten aan de lidstaten. De N-VA herkent zich ook in de klemtonen die de ECR legt op sociaal-economisch vlak. Sinds de verkiezingen van 2014 is de ECR de derde grootste fractie in het Europees Parlement. ECR-fractie in het Europees Parlement heeft Europarlementslid Anneleen Van Bossuyt voorgedragen als voorzitter van de commissie Interne markt en consumentenbescherming. "Ik ben de ECR-fractie bijzonder dankbaar voor het vertrouwen", reageert Van Bossuyt tevreden. "Met bijzondere ambitie ben ik nu kandidaat om die commissie voor te zitten. Wanneer mijn benoeming volgende week bevestigd wordt, wil ik vanop de voorste rij meewerken aan de verdere uitbouw van de Europese interne markt en een betere bescherming van de consument."

De positie van voorzitter van de commissie Interne markt en consumentenbescherming was sinds de Britse verkiezingen van vorige donderdag vacant. Huidig voorzitter Vicky Ford, die voor de Britse Conservatieven in de ECR-fractie zetelt, werd immers verkozen in het Britse Lagerhuis. "Het zou een hele eer zijn om Vicky op te volgen, die de voorbije jaren uitstekend werk heeft geleverd", aldus Van Bossuyt.

Meest invloedrijk in digitale dossiers 

Van Bossuyt zetelt sinds 2015 in het Europees Parlement en heeft op korte tijd haar stempel gedrukt op de commissie waarvan ze nu kandidaat-voorzitter is. Zo werd ze recent door de onafhankelijke non-profitorganisatie VoteWatch Europe verkozen tot het meest invloedrijke Belgische Europarlementslid op het vlak van digitaal en telecombeleid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is