Van Bossuyt reageert erg tevreden op die hoge waardering: “Het geeft voldoening dat mijn harde werk in het Europees Parlement zijn vruchten afwerpt. VoteWatch Europe geldt als een autoriteit in de Europese politiek. Dit geeft me alvast een boost om mijn positie nóg meer te gebruiken om de Europese visie van de N-VA en de belangen van de Vlamingen in Europa nog sterker te laten gelden.” Van Bossuyt werd in juni unaniem verkozen tot voorzitter van de commissie Interne markt en consumentenbescherming (IMCO) en werd daarmee de jongste vrouwelijke voorzitter ooit.

Dossiervreter

“Maar deze goede score heeft niet enkel met mijn nieuwe positie te maken”, merkt Van Bossuyt op. “Bijna de helft van de punten wordt gegeven op basis van de dossiers die ik succesvol door het Europees Parlement heb geleid. De voorbije jaren boog ik me onder meer over betere rechten voor reizigers, meer middelen voor wetenschappelijk onderzoek en het wegwerken van de Europese grenzen voor onlineabonnementen zoals Netflix en Telenet Play Sports.”

Eerder dit jaar werd Van Bossuyt ook al door VoteWatch uitgeroepen tot het Vlaamse Europarlementslid met de meeste invloed in digitale en telecomdossiers.