Leuven Vlaams! Als u er toén niet bij was, dan krijgt u nu een nieuwe kans

24 februari 2018

Leuven Vlaams
Leuven Vlaams was hét scharniermoment van een generatie. Vijftig jaar later dompelen de N-VA en N-VA Leuven je opnieuw onder in de revolutionaire sfeer van toen. Op 24 februari 2018 herbeleef je de Vlaamse strijd, schoppen we nog eens flink tegen het establishment en ontdek je hoe huidige opiniemakers aankijken tegen het protest van toen. Was Leuven Vlaams alleen een communautaire kwestie? Of werd het aangewakkerd door het vuur van mei 68, dat het paradigma zou worden dat Europa de volgende decennia zou bepalen? Enkele gerenommeerde sprekers beantwoorden vele vragen op deze unieke terugblik.

Een dag om niet te missen

  • De dag gaat van start met een verrukkelijk ontbijt. Daarna blikt professor Louis Vos op een unieke manier terug op de gebeurtenissen van toen, aan de hand van exclusief beeldmateriaal. Aansluitend is er een heuse ‘Magical Mystery Tour’: een begeleide wandeling langs alle plekken in Leuven die een rol speelden in 1968.

  • Na de middag hebben we enkele interessante sprekers voor u, gemodereerd door Leuvens kandidaat-burgemeester Lorin Parys. Professor Louis Vos, schrijver Benno Barnard en voorzitter Bart De Wever kijken vanuit verschillende en verrassende oogpunten naar de gebeurtenissen van toen en brengen Leuven Vlaams weer tot leven. Tussenin mag een vleugje entertainment niet ontbreken.

  • En ben jij ‘born to be wild’? Houd dan zeker wat energie over voor het avondprogramma, want Jong N-VA sleurt je de dansvloer op voor een denderende ‘back to the sixties’-fuif.

Concreet

Voormiddagprogramma

  • 09.30 -10.00 uur: Ontbijt in Salon Georges, Hogeschoolplein 15, Leuven
  • 10.00 - 10.45 uur: Projectie uit documentaire ‘Leuven Vlaams! Het grote ongenoegen’, met live commentaar van professor Louis Vos
  • 11.00 - 12.15 uur: Begeleide rondleiding door Leuven

Namiddagprogramma

  • 14.00 - 16.00 uur: Lezingen van Louis Vos, Benno Barnard en Bart De Wever in aula Pieter De Somer, Charles Deberiotstraat 24, Leuven
  • 16.30 - 19.00 uur: receptie, Salon Georges, Hogeschoolplein 15, Leuven

Avondprogramma

  • 20.00 uur - …: Fuif Jong N-VA ‘Back to the Sixties’, Salon Georges, Hogeschoolplein 15, Leuven

Inschrijven

Schrijf je hier in en mis deze dag niet!

Leuven Vlaams